2012. március 27., kedd

361. Elsőként szeretni

Üdv kedves Olvasó!
2003.november.02.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Halottak napja van ma, ilyenkor fekete miseruhát szoktak húzni, de mivel vasárnapra esik ez a nap, lilát is lehet, ezt választotta Schindler atya is. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek! Ne rendüljön meg a ti szívetek, higgyetek az Atyában és énbennem!-mondja Jézus az evangéliumban.
   Gyújtottatok-e már fehér gyertyát, vágtatok-e már fehér virágot, mondtatok-e már imádságot? Fontos vagy, fontosak vagytok. Szeretteink, akik már nem élnek, megtanították nekünk, hogy fontosak vagyunk, a szívünkbe szerették.


   Fontos a kommunikáció. Fontos az, ahogy megjelenek mások előtt, ahogyan öltözködöm. Vagy ahogyan nem. Fontos az, hogy egészséges legyek a másik számára. Fontos az, hogy szépen írjak neki levelet, finoman és választékosan. Fontos, ahogyan megszólítom, amilyen szavakat használok. Kódolt üzeneteket küldök neki, ahogy megajándékozom. Minden kis rezzenésre figyelni kell, amikor kommunikálok a másikkal.
(A tegnapi misén is elhangzott a kommunikáció fontossága, hogy mi legyünk az elsők, aki megindul a másik felé és akkkor gyümölcsökben gazdag lesz életünk. Ne legyünk utolsók! Elsőként szeretni, fontos dolog ez.)
   Szeretteink, akik már nem élnek, de megtanítottak szeretni, hinni és remélni. Mondjunk egy köszönetet nekik a mai napon. Sokszor fontos a csend is, a másikat meghallgatni, beszélni hagyni. Szavak nélkül, a csend is üzenet lehet a másik ember számára vagy ajándék.
   Isten felforgatta szentjeivel a világot. Vannak ismertek és ismeretlenek, névtelenek. De szükség van  a szentekre. Legyünk mi is ártatlanok az ő ártatlanságuk mellett, ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése