2012. július 10., kedd

467.Jézus csodája

Üdv kedves Olvasó!
2009.augusztus.02.Vasárnap.
Szentmise
   Jézus azt felelte nekik:"Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem fog éhezni, és aki bennem hisz, sohasem szomjazik meg." (Jn.6,24-35-ből részlet)
   Kedves testvérek! Rajtatok áll, hogy kinyitjátok-e szemeiteket és hajlandók vagytok meglátni Jézus csodáját, mely igazolja azt, hogy Ő az Istentől jött, s hogy csak Ő mutatja meg az Istenhez vezető utat. Rajtatok áll, hogy rá mertek-e lépni erre az útra és vállalni azt is, hogy változtassatok életeteken. Rajtatok áll, hogy az örök élet kenyerével, az eucharisztiával éltek-e lelketek üdvösségére, bekapcsolódtok-e a szentmise legtökéletesebb imádságába, vagy pedig csak végigülitek a szentmisét úgy, mint eddig. Istenben bízva és segítségét kérve biztatlak benneteket: merjetek változtatni, merjetek nemet mondani hamis emberi elvárásoknak, ha igazán az emberhez méltó boldogságot akarjátok.
(Ez a jegyzet a Katolikus Rádió Igenaptárának prédikációja alapján készült, egy részlet az aznapi prédikációból). (Ezen a napon ugyanis nem voltam a Barátok templomában).


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése