2012. július 14., szombat

471.Aki Jézushoz szegődik tanítványul

Üdv kedves Olvasó!
2009.augusztus.30.Vasárnap.
Szentmise
(Mk 7, 1-8. 14-15. 21-23.) "Hallgassatok rám mindnyájan és értsétek meg: Semmi, ami kívülről megy be az emberbe, nem teheti őt tisztátalanná, hanem ami az emberből kijön, az szennyezi be az embert. Mert belülről, az emberek szívéből erednek a gonosz gondolatok..."
   Tanulékony lélekkel szeretnénk ma Jézusra figyelni. Szeretnénk elmélyedni törvényében, szeretnénk megérteni, hogy értünk vannak útjelzők, segítők az Isten országa felé vezető úton.
   Ha igazán Krisztus követői akarunk lenni, akkor az Ő életét, tanítását kell szemünk előtt tartani és követni. Szenteljünk külön figyelmet szívünknek azokra a szándékaira, vágyaira, amelyek irányítják a közvetlen kapcsolatunkat Istennel.
   Aki nem vágyik sem vagyonra, sem hatalomra, aki sem embertől, sem haláltól nem fél, az megtámadhatatlan, az szabad ember. Alávetheti magát törvényeknek, lehet másoknak engedelmes, mégis szabad és független. Aki szeretetből engedelmes, az szabad. Aki Jézushoz szegődik tanítványul, szabadságot tanul. Jézus nem győzi hangsúlyozni, hogy a romlás nem kívülről jön, hanem az emberi szívből származik.
"Tiszta szívet teremts belém Istenem és újítsd meg az igaz lelket bensőmben!"
(Ezen a vasárnapon sem voltam a Barátok templomában. Ez a jegyzet az MKR aznapi prédikációja alapján készült. Lejegyezve: 2009.október.13.Kedd.)


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése