2012. augusztus 12., vasárnap

497.Felebaráti szeretet szolgálata

Üdv kedves Olvasó!
2011.március.13.Vasárnap. Nagyböjt 1. vasárnapja
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában a diákmisén Schindler atya prédikált. Máté evangéliumából volt a részlet, amikor Jézus a pusztába megy és megkísérti a sátán. A kísértéssel már a Teremtéstörténetben is találkozunk, amikor az első emberpár, Ádám és Éva esznek a tiltott fa gyümölcséből sátán kísértésére, aki kígyó képében jelenik meg. Amikor Jézus elvonul böjtölni a pusztába, ebbe a nagy sivatagba, amely egyben hegyvidéki jellegű is, sátán többször is megkísérti, de Jézus ellenáll neki, s azt mondja, takarodj tőlem sátán. Lukács evangélistánál viszont ezt olvashatjuk, hogy sátán egy időre hagyja csak el Jézust. Hát még Őt is? Még őneki is szembe kell néznie a kísértéssel egész életében? Mi emberek is így vagyunk ezzel, hogy életünkben kísértéseknek vagyunk kitéve.


   Egyszer egy pszichológus elment egy orvos barátjához az éves kötelező orvosi vizsgálatra, aki talált a lapockája környékén egy bőrelváltozást. Azt mondta neki, menjen el a bőrgyógyász barátjához, mert alaposabb kivizsgálás kell. Ez a pszichológus el is ment a bőrgyógyászhoz és azt mondta neki, hogy őszintén mondja el, mi a baj. A bőrgyógyász azt mondta neki, hogy a lapockája környékén ez az elszíneződés minden bizonnyal melanóma vagyis bőrrák. Mégis mennyi időm van hátra még?-kérdezte a pszichológus. Egy teljes éved-válaszolta a bőrgyógyász. Mit is kezdjen ezzel az egy évvel? Hazament és elgondolkodott, hogy mit is csinált eddig életében. Embereket gyógyított, embereknek segített, szolgált a gyógyításával. Ezt fogja tenni a hátralévő egy évében is, amíg csak erővel bírja. Ekkor elővette egy 20 évvel korábban kezelt betegének a kartonlapját, vajon mi lehet most ezzel az emberrel, megváltozott-e az élete?
   A mi életünkben is a legfontosabb a felebaráti szeretet szolgálata, amikor életünk végéhez érünk, elmondhassuk, hogy az életet, a jó harcot megharcoltam, félretétetett nékem az üdvösség koronája, melyet az igaz bíró, Isten ad majd. Jézus tökéletes példát mutat nekünk a kísértéseket legyőzve, bízhatunk benne és megfoghatjuk a kezét, hogy vezessen bennünket a Nagyböjt 40 napja alatt is és egész életünkben, ámen.
(A Nagyböjt 40 napja alatt a vasárnapok kis szigetek, az Úr napja örömmel teli pillanatai, melyek erőt adnak a szürke hétköznapokra).


Viszlát!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése