2012. augusztus 15., szerda

500.Mi is járuljunk hozzá mások feltámadásához

Üdv kedves Olvasó!
2011.április.24.Vasárnap. Húsvétvasárnap
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Az evangélium Jézus feltámadásáról szólt. Péter és egy másik tanítvány futnak a sírhoz, amit üresen találnak. Az asszonyok közül Mária Magdolna találkozik először a feltámadt Jézussal. Istennek van humorérzéke, az a Magdalai Mária látja először Jézust, akibők hét ördög ment ki. Először azt hiszi, a kertész az, csak később ismeri fel. Simon farizeus házában történt az az eset, amikor Mária Magdolna könnyeivel öntözi Jézus lábát, majd hajával megtörli és drága kenetet tesz rá. Simon kellemetlenül érzi magát, hogy egy ilyen nő van a házában és Jézus nem ismeri fel, hogy bűnös. Jézus nem az egészségeseket, hanem betegeket, farizeusokat, vámosokat jött gyógyítani. Izraelben egy nagy sziklahegyről letekintve terül el a Genezáreti-tó és látszik egy kis falucska, Magdala.


   Egy szó is elég sokszor, hogy az ember feltámadjon, egy elismerő szó. Jézust felismerte Mária Magdolna, ahogy később az emmauszi tanítványok is a kenyértöréskor, a halászok a halsütéskor, Saul a damaszkuszi úton. Jézus megszólít és sok ember vár arra, hogy megszólíttassék. Ezt nem csak szimbolikusan kell érteni, hanem rajtunk keresztül is történik mindez. Szavainkkal és gesztusainkkal mi is járuljunk hozzá mások feltámadásához, ámen.
   (Előző szentmiséken is sok jó dolgot hallottunk, minden embernek megvan a saját szenvedéstörténete, passiója. Jézus bennünk is verítékezik vérével és szenved, elárultatik. Leginkább családjainkban hordozhatjuk keresztünket. Ne sírj, ne aggódj, az Úr vár rád.)
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése