2012. augusztus 21., kedd

506.A Szentlélek ma is mozgásban van

Üdv kedves Olvasó!
2011.június.12.Vasárnap. Pünkösdvasárnap
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Ma hármas ünnep van, Pünkösd, templomunk búcsúja és a hittanos évzáró. A Szentlélekről beszélni és azt elképzelni nehéz dolog. Sokan egy megfoghatatlan, talán nem is valóságos dologra gondolnak. Jézus egy kézzelfogható valóságként mondja az apostoloknak: vegyétek a Szentlelket. Az egyház születésnapja a mai, amikor az első keresztények valóságosan érezték és meghallották a Szentlélek működését és hangját fülükkel. Ezért voltak képesek még a vértanúságot is vállalni, mert annyira bizonyosak voltak hitükben. Az első szerzetesrendek is ezért alapultak meg, mert a Szentlélekre oly figyelmesek és hallóak voltak az akkori emberek. Megálltak, kontempláltak, elmélkedtek, meditáltak. Hitünket, mint a kincset, törékeny cserépedényben őrizzük, mondta Pál apostol. Luther Márton is azért csinált egyházreformot, mert szerinte az egyház elveszítette belső hallását, érzéketlen lett a Szentlélek iránt.


   Ha megfigyeljük az idős embereket, koruk előrehaladtával egyre kevesebbet beszélnek és egyre többet hallgatnak. Sokszor a csend beszél és többet mond mindennél. Az életünk nem csak tőlünk függ, Isten áldása van rajtunk és akarata teljesedik ki életünkben. A Szentlélek ma is mozgásban van, hogy bölcs és jó dolgokat vigyünk véghez életünkben.
(Schindler atya beszélt még a hétköznapok Szentlelkéről és arról, hogy amiket elmondott, mindenki döntse el, mihez kezd vele).(Megköszönte a hittanos oktatók, jobban mondva tanítók és a templomi ének-ifjúsági zenekar működését is, mert mi egyedül semmire sem megyünk, a Szentlélek munkálkodik bennünk). Ámen.
Viszlát!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése