2012. augusztus 27., hétfő

512.Mi halljuk-e a tücsök dalát?

Üdv kedves Olvasó!
2011.július.24.Vasárnap.
Szentmise
   Ma délelőtt fél 11-kor a Barátok templomában Schindler atya prédikált. Az evangélium arról szólt, hogy mennyei kincsek. Az atyának nagyon tetszik az a mondat a Bibliában, amikor Isten megkérdezi Salamont, hogy kívánjon valamit. Salamon bátran mer kérni: Éber szívet adj nekem Uram! Úgy is mondhatnánk, hogy halló szívet adj nekem Uram! Meg tudjam különböztetni a jót és a rosszat. Éberen tudjak figyelni. A mai világban is fontos, hogy felismerjük az igaz értékeket.
   Van egy kis történet, melyben egy bölcs indus meghívja egyszer Indiába egy olasz barátját és annak családját. Nagyon szép helyekre viszi el őket, sok élménnyel lesznek gazdagabbak. Olasz barátja rögtön el is határozza, hogy viszonozza a meghívást. Sokáig kérleli indiai barátját, mire az végül is igent mond. Így találkoznak újra Olaszországban, Milánóban. A városban sétálnak, az olasz nagyon büszke indiai barátjára, aki fekete bőrével és narancssárga turbánjával kitűnik a tömegből.


   Sok szép helyet megmutat neki, amikor az egyik téren hirtelen megállnak, s az indiai azt mondja: Tücsökciripelést hallok valahol a közelben! Az nem létezik-válaszolja az olasz barátja. Ebben a nagy zajban ez teljességgel lehetetlen. De én egészen biztos vagyok benne, hogy egy tücsök énekét hallom! El is kezdik keresni a közeli parkban a bokrok között, s egy ágon tényleg ott ül velük szemben  egy tücsök. Nézi a két idegent, mit akarhatnak tőle. Az olasz meg is szólal: Nektek indiaiaknak nagyon éles fületek van! Az indiai válaszol: Nektek sokkal élesebb! Azzal leejt egy pénzérmét a járdára, s mindjárt öt ember felfigyel a zajra, odafordulnak feléjük. Na látod, pedig a pénz csengése sokkal halkabb volt, mint a tücsök ciripelése!
   Mi halljuk-e a tücsök dalát? Meg tudjuk-e különböztetni a jót és rosszat? Felismerjük-e az igaz értékeket? Közvetlen környezetünkben, családunkban, hitvestársunknak és gyerekeinknek meg tudjuk-e mutatni a tücsök énekét? Tegyük meg a lépéseket, hogy mi is meghalljuk a tücsök dalát! Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése