2012. augusztus 20., hétfő

505.Ne féljetek, én veletek vagyok minden nap...

Üdv kedves Olvasó!
2011.június.05.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában egy vendég atya prédikált, mert Schindler atya egyházközségi kirándulást vezet, ha jól tudom, Burgenlandban. Ma van Urunk Mennybemenetele.
Az evangélium is erről szólt, majd a prédikációban elhangzott, hogy amikor 1961-ben Jurij Gagarin először volt fent a világűrben, visszaérkezvén elmondta, hogy nem találkozott fent Istennel, sem angyalokkal és mennyországgal sem. Ezt az ateista világ, a Szovjetunió is kitörő örömmel fogadta.
   Hogyan képzeljük el Istent és a mennyországot? Amikor egy kisgyereket arra kérünk, hogy rajzolja meg, akkor egy trónon ülő idős bácsikát rajzol, hosszú ősz szakállal és körülötte citerázó angyalok állnak. De be kell vallanunk, hogy valójában egy felnőtt sem tudna ettől valóságosabb képet rajzolni.


   Istent elképzelni azért nem tudjuk, mert mint ahogy a Biblia is írja, Isten lényege a lélek, szem nem látta, fül nem hallotta, az értelem fel nem fogja, amit azoknak készített, akik hisznek benne. Isten világa az értelmünkön túli világ, nem tudjuk elképzelni, mert nincs összehasonlítási alapunk és ismeretünk sem róla. Jézus mondja a tanítványoknak, amikor megtörténik szimbolikus értelemben a mennybemenetel, tehát felemelkedik az ég felé, ami az akkori világban jelképezte Menny és Föld viszonyát, a Nap, a világosság, a fény, a szabadság szimbólumát, szóval azt mondja Jézus a tanítványainak: "Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet. Ne féljetek, én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig." A feltámadás és a mennybemenetel egy lelki állapot, amely túlmutat ezen a világon, máslényegű, amikor a lélek megtalálja békéjét és nyugalmát Istenben. Aki hisz Jézusban és mindvégig kitart, azt Jézus is felemeli a mennyekbe, ámen.
Viszlát!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése