2012. szeptember 5., szerda

521.Meghívottak vagyunk

Üdv kedves Olvasó!
2011.október.09.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában Czár János atya prédikált. Máté evangéliumából volt a részlet, a menyegzőről szólt. "Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak." Az atya arról beszélt prédikációjában, hogy Szent Ágoston sétált kis udvarában, még érezte a bor ízét szájában és az ölelések melegét, amikor ezeket a hangokat hallotta: Tolle lege...Tolle lege...Vedd és olvasd...Vedd és olvasd...Kinyitotta a Bibliát és ezt olvasta: hagyjátok abba a részegeskedést, tobzódást, civódást és versengést. Ugyanis, addig ilyen életet élt, de apja sokáig imádkozott érte, 15 évig, hogy megtérjen és megkeresztelkedjen. Végre elérkezett a pillanat. Meghívást kapott egy új életre. Ahogy a példabeszédben, evangéliumban is hallhattuk, sok embert meghívtak a menyegzőre, de a hivatalosok nem bizonyultak méltónak és ezért mindenkit elhívtak, akit elértek az utakon, mindenféle jöttmentet. Mi, akik most itt vagyunk a templomban, ezen a hűvös októberi reggelen, mi elfogadtuk a meghívást, de sokan csak egyedül vannak itt a családból.


   Ma is sokan mondják azt, hogy nem érek rá eljönni, mert más dolgom van. Valaki meccset néz, valaki horgászik, stb. Milyen jó lenne, ha nem csak az anya lenne itt a kisgyerekkel, de az apa is eljönne. Megfognák egymás kezét mindannyian. Gyerekek, mondjátok otthon a szüleiteknek, hogy legközelebb együtt jöjjetek misére. Egy gyerek kérését még talán a szülő sem utasítja vissza. Hallottuk az evangéliumban, hogy menyegzői ruhában. Mise előtt tisztítsuk meg a szívünket, lelkünket a szentgyónásban, hogy méltón ünnepeljük az Úr szent titkait, méltón járuljunk az Úr elé! Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak. Olyanok is lesznek majd a mennyországban, akikről nem is gondolnánk és olyanok nem lesznek majd ott, akik most verik a mellüket, mint a farizeusok. Éljünk úgy, hogy meghívottak és kiválasztottak lehessünk. Ámen.
   (Mise előtt még beszélt az atya arról, hogy adjunk hálát az Úrnak mindenért. Családunkért, egészségünkért, gyerekekért, unokákért és mindenért. Imádkozzunk, ha valami kérésünk van, de a végén mindig tegyük hozzá: Uram, legyen meg a Te akaratod. Ámen.)
Ne feledjük: Meghívott vagyok. Éljünk úgy: Kiválasztott lehessek. Ámen.


   A múlt heti prédikáció (Schindler atya) a szőlőmunkásokról szólt. A szőlőmunkások megölik a gazda szolgáit és fiát is. Mint a prófétákat és Jézust. Törekedjünk arra, hogy Isten engedelmes munkatársai legyünk. Szó volt a bűnbak keresésről. Van két véglet, egyik sem jó. Valaki szüntelenül felmagasztalja magát, valaki pedig minden bűnt magára vesz. Mindkettő akadályozza, hogy kiteljesedjen életünk és lehetőségeinket kihasználhassuk. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése