2012. szeptember 23., vasárnap

539.Mi kinek tartjuk Jézust valójában?

Üdv kedves Olvasó!
2012.március.04.Vasárnap.
Szentmise
   Ma reggel fél kilenckor a Barátok templomában zenés diákmise volt, Czár János atya prédikált. Az evangéliumban arról volt szó, amikor Jézus felment a hegyre Péterrel, Jakabbal és Jánossal, majd megjelent Mózes és Illés.
   Még a mise kezdetén mondta János atya, hogy szüntelenül keressük Isten arcát, Jézus arcát, aki a keresztet hordozta értünk. Mindannyian súlyos terheket cipelünk, látszik arcunkon a szomorúság, fájdalom, de ne feledjük, hogy Jézus megváltott bennünket.


   A prédikációban elhangzott, hogy 1993. január 18-án volt a tévében egy műsorban, hogy egy asszony szükséglakásban lakott, 3x2,5 m2-en. A riporter megkérdezte, hogyan tudja mindezt elviselni a nehéz körülményekkel együtt. Az asszony derűsen azt mondta, hívő lett. A riporter megijedt, s azt kérdezte, csak nem valami szekta? Katolikus vagyok, válaszolta az asszony, minden héten templomba járok és a szentáldozással mindig feltöltekezem, Jézus ad nekem erőt a szívembe, hogy hétről hétre megújuló erővel éljek.
   Jézus felment a hegyre tanítványaival, csak hármat vitt magával, Pétert, Jakabot és Jánost, mondhatnánk "kivételezett" velük és miért volt szükség erre a színpadias fellépésre, amikor Jézus elváltozott előttük, ruhája hófehér lett, olyan, amilyen fehéret egy kelmefehérítő sem tud csinálni. Mikor megjelent Mózes és Illés, azt mondták a tanítványok, hogy készítenek nekik sátrat, három hajlékot. Jézus ezzel a jelenettel talán azt akarta elérni, hogy higgyenek benne még jobban.


   Mi kinek tartjuk Jézust valójában? Egy prófétának csak, mint Mózes vagy Mohamed? Jézus valóságos Isten és valóságos ember, aki azért jött, hogy elhordozza a keresztet megváltásul értünk. Hiszünk-e ebben? Isten megbocsájtja a bűneinket, csak forduljunk hozzá bizalommal. Isten az, aki megbocsájt, a papok csak gyarló szolgái, közvetítői Istennek. A tanítványok azt is mondták, jó itt nekünk veled lenni. Milyen jó nekünk is itt a templomban, hétről-hétre, amikor együtt van egy család, szülők és gyerekek. Feltöltekezünk mi is, mint a szükséglakásban élő asszony és mint a tanítványok. Isten hangját hallották: Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, Őt hallgassátok. Annyi a hamis és álpróféta, jósolnak mindent, hogy 2012.12.12-én vagy 21-én történni fog valami a világgal, csacskaság, ne higgyünk nekik, hazugság, hazugság, hazugság. Jézusra figyeljünk és arra, amit Ő mond. Az Ő szava élet és igazság, örökérvényű. Imádkozzunk, Istenem add meg, hogy a Te arcodat keressem szüntelen, figyelmemet Jézusra irányítsam a mindennapokban, még akkor is, amikor felhők takarják, halljam hangodat, hogy: Ne félj, mert megváltottalak. Figyeljek Rád, hogy a többi emberre is figyelni tudjak és meghalljam hangjukat, ámen.
(Mindenki jöjjön és áldozzon, akinek nnincsen halálos bűne, hogy feltöltekezzen Jézus szeretetével).


Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése