2010. november 4., csütörtök

45. Megújító erő

Üdv kedves Olvasó!
1999.április.05.Hétfő.  Húsvéthétfő
Szentmise
   Feltámadt Jézus, de vajon feltámadt-e a mi szívünkben is? Nem csak ebből a világból, hanem a feltámadt Jézusból is van a mi szívünkben? Egyszer szakmunkásokkal beszélgetett Kormos atya, hogy mit jelent nekik a Húsvét. Azt felelték, hogy a Húsvét hétfőt, locsolást. Amikor is sok pénzt kapnak és jól lerészegedhetnek. Nekünk többet kell, hogy jelentsen. Tiszta szívből meg kell élnünk a Húsvét misztériumát. Van egy anekdota arról, hogy Jézus miért az asszonyoknak jelent meg először feltámadása után. Azért, hogy a hír gyorsan elterjedjen. Az asszonyok és a tanítványok örvendezve vitték a hírt mindenhová. Isten kegyelmét, a Húsvét megújító erejét nekünk is éreznünk kell a szívünkben. Az apostolok is érezték az elhívást és örvendeztek. Mi is érezzük szívünkben a Szentlélek örömét. Örvendezzünk, adjunk hálát az Istennek minden jóért, dicsőítsük és magasztaljuk Őt.
Ne sopánkodjunk és ne a sebeinket nyalogassuk mindig, mert akkor elvesztjük reménységünk okát. A feltámadásra gondoljunk, a Húsvét megújító erejére és bővelkedjünk a reménységben mindenkor. Ámen.

Húsvétvasárnap: A mai szentmisén az az evangélium volt, amikor Jézus feltámadt és a tanítványai a sírhoz mentek, az asszonyok is és üresen találták azt. Jézus feltámadt és legyőzte a halált és a bűnt örökre. Ámen.
Viszlát!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése