2010. november 6., szombat

47. Ajándékok

Üdv kedves Olvasó!
1999.április.25.Vasárnap.
Szentmise
   Ma búzaszentelés volt. Öt evangéliumi részletet hallottunk. Az egyik a mezők liliomairól, a másik az elszórt magokról, a harmadik az öt kenyérről és a két halról, a negyedik a szőlőtőről, az ötödik a juhakol ajtajáról szólt. Kértük Isten áldását, hogy bőséges bor és búzatermést adjon. Imádkoztunk a papi és szerzetesi hivatásokért is, valamint a fiatalság lelki fejlődéséért. Hoztunk haza szentelt búzát is.

1999.május.02.Vasárnap. Anyák napja
Szentmise
   A szentmise elején anyáknapi köszöntőt mondtak a hittanosok, utána az evangélium felolvasása következett. Jézus azt mondta, hogy aki őbenne hisz, még nálánál nagyobb dolgokat is véghez tud vinni majd. Beszéltünk arról, hogy milyen nagy dolog az anyaság, az áldott állapot. Nem csak büszkének kell lennünk gyermekeinkre, hanem ajándékként kell őket elfogadnunk, Isten ajándékaként és mindent megtennünk fejlődésükért, gyarapodásukért Isten szeretetében. Ámen.

1999.május.09.Vasárnap.
Szentmise
   Az igazság lelke érintse meg szívünket és vezessen bennünket. A prédikációban elhangzott, hogy manapság a médiákon keresztül mennyi információ áraszt el bennünket. Meg kell tanulnunk szelektálni, hogy milyen könyvet, újságot olvasunk, mit nézünk a tévében és mit hallgatunk a rádióban. Sokszor fél igazságok jutnak csak el hozzánk, erősen befolyásolnak bennünket. Olyan dolgokkal tápláljuk szellemünket és lelkünket, mely épülésünkre lesz. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése