2010. november 23., kedd

63. A megújulás időszaka legyen

Üdv kedves Olvasó!
1999. november. 27. Szombat
Szentmise
A mai napon a Szűzanya szombatja, Ádvent előtt vagyunk egy nappal. Istenünk gondviselése legyen velünk, hogy fel tudjunk készülni a karácsonyra, újítsuk meg szívünket. Minden nap holnaptól kezdődően a megtisztulás, megújulás jegyében teljen el az adventi időszakban. (Jávor atya misézett ma). Jávor atya még azt is mondta, hogy ne hagyjuk, hogy a tél és a hó ránk nehezedjen, s elvegye a kedvünket. Hívjuk Jézust a szívünkbe, éljük meg szívünk tavaszát, bontsuk le azt a gátat, amely Jézus és köztünk van.


1999. november. 28. Vasárnap
Szentmise
Ádvent első vasárnapja a mai. Az evangéliumból felolvasott részlet arra figyelmeztet bennünket, hogy várakozzunk és virrasszunk szüntelen, mert nem tudjuk az órát, mikor jön el Jézus. Az ádventi készülődés időszakában meg kell tisztulnunk bűneinktől és arra kell törekednünk, hogy növekedjen a szeretet  szívünkben. Gyújtsunk gyertyát és őrizzük lángját szívünkben. A mai emberek félénkek, nincs elég hitük. Ha a hit elveszett, minden elveszett szinte. Emlékezzünk Ábrahám hitére, aki a reménytelenség ellenére is reménykedett és Izajás prófétára, aki egyedül Istenben hitt, s az Urat hívta segítségül. A mai ember félénk, döntésképtelen. Nézzük csak a politikát, senki nem tud dönteni sehol. A héten egy férfivel beszélgetett Jenő atya, aki elmondta, hogy kora ellenére eljutott oda, hogy enni és inni adott gyermekeinek, pénzzel ellátta őket, s most nem tudja, vajon bátran a szemükbe nézhet-e, hogy ezt adtam, ez az én életem? S mi vajon megtehetjük-e, családapák és családanyák ugyanezt?


   Tisztán nézhetünk-e gyermekeink szemébe, megadtunk-e nekik mindent, ami az élethez szükséges? Testileg, lelkileg erős ifjúságra van szükségünk a mai világban, akik bátor és tiszta szívvel tudnak szembeszállni, megküzdeni az élet nehézségeivel. Az ádventi időszak a megújulás időszaka legyen. Habár a megújulás nehéz, mint ahogy az első gyertyát is nehezen gyújtottuk meg mise elején az ádventi koszorún. Tudjunk tisztán a gyermekek szemébe nézni, s majd Isten elé is tiszta szívvel álljunk, ha eljön az ideje. Ha mérlegre kerül életünk, ne találtassunk könnyűnek. Az ádventhez rengeteg szokás tartozik hozzá, roráté és még sok minden, amit a nép régebben komolyan vett. Mára már elhalványultak ezek a dolgok, s csak a gyertya maradt meg nekünk. Őrizzük meg azt a kis lángot karácsonyig, vigyázzunk rá minden nap. A várakozás, éberség és állhatatosság nagyon fontos dolgok életünkben. Ma amikor olyan félénkek és kicsinyhitűek vagyunk és oly fagyosak emberi kapcsolataink. A virrasztás Jézus szerint is nagyon fontos, s a várakozás lelkileg fogékonnyá tesz bennünket a kegyelem befogadására és a megújulásra. Ámen.
Uram, Jézusom! Én is szeretem a napfényt, szeretek gyönyörködni a derűs kék égben. Azt is szeretem, hogyha a szívem is örömtől sugárzó. Te születéseddel maradandó örömöt és fényt hoztál a világnak, amit nekem is vissza kell tükröznöm. Segíts, kérlek, hogy ennek a gyönyörű hivatásnak mindig megfeleljek! Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése