2010. november 11., csütörtök

52. Munkálkodjunk

Üdv kedves Olvasó!

1999.július.11.Vasárnap.
Szentmise
   A mai evangélium a magvető példázatáról szólt. Utána Miklós atya megemlítette, hogy milyen nagy zuhi volt pénteken, mintha dézsából öntötték volna. Sok helyen szivattyúzni kellett a vizet. Szombaton viszont örülhettünk, hogy nem mosta el az eső a halászléfőző népünnepélyt városunkban. A nagy kánikulában sokszor imádkoznak az emberek egy kis csapadékért, hogy felfrissítse a levegőt és megöntözze a földeket. Nekünk embereknek is állandóan szomjaznunk kell Jézus tanítása után. Vágynunk kell rá, mint a csapadékra.

   Sok szekta alakul ma, akik elmennek egyetemekre, főiskolákra, az utcán is megszólítanak embereket, hogy tagokat toborozzanak. Az egyháznak oda kell figyelnie arra, hogy munkásai úgy hirdessék az igét és úgy szolgáljanak, hogy élő egyház legyünk és a tagok ne kívánkozzanak el a szektához. Ha megnézzük a statisztikai adatokat, nagyon kis átlag az, aki az egyházhoz mindvégig hű marad, s igaz keresztény életet él. Az elsőáldozástól kezdve a bérmáláson keresztül egyre megcsappan a fiatalok száma, s a 18-20 éves ifjúsági hittanos már nagyon kevés, aki pedig a házasság  után is sok gyermeket vállalva továbbra is hű szolgaként és Krisztus tanításai szerint él, számuk elenyésző, mintegy két százalék. Sok múlik az igehirdetőkön és segítőiken is, hogy a mag, amit elvetnek, milyen talajra hull. A magot azonban nem elég elvetni, a talajt művelni, trágyázni kell, hogy termést hozzon. Megfelelően elő kell készíteni. Nagy a felelőssége ebben a szülőknek is. Sokan azt mondják,  éljen az a gyerek szabadon, kell egy kis Isten is, de menjen nyugodtan diszkóba, stb. hiszen mindenki úgy él. Így a gyerek, aki elmegy hittanórára, tele van tövissel és kövekkel, nehezen fog gyümölcsöt teremni. Idő előtti szex, szabadosság, stb. hiszen mindenki ezt csinálja. Az igaz kereszténynek kötelessége tanúságot tenni Jézusról és prédikálnia testvéreinek. Életre kell keltenünk itthon is az egyházi közösséget, hogy a hívők ne váljanak a szekták martalékává.

   A Fülöp-szigeteken dolgozott egy pap két évig és ott egy élő, lüktető egyház volt, de mikor hazajött, egy haldokló egyházat talált. Töltsük meg közösségeinket élettel, fénnyel, munkálkodjunk. Úgy legyen. Ámen. (A szavak igazak legyenek és tiszták.)
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése