2010. november 10., szerda

51. Gyógyír lehessünk

Üdv kedves Olvasó!
1999.június.13.Vasárnap.
Szentmise
   Ma Páduai Szent Antal ünnepe van. A szentmisén az ő életéről beszéltek, melyhez rengeteg anekdota fűződik. Az 1100-as évek végén, 1200-as évek elején élt, gazdag ifjúból lett 15 évesen az ige hirdetőjévé. Jel, világosság és fény volt az akkor közelében élők számára. Nevéhez a tisztaság fűződik, s ennek jelképeként a liliom. Sokan úgy járnak manapság templomba, hogy eljönnek a vasárnapi szentmisére, kipipálják, hogy ez is le van tudva, eleget tettek a vallásnak. Menj el vasárnap templomba, mondják manapság, de mellette végezz el egy reiki vagy agykontroll tanfolyamot. Számtalan New  Age mozgalom reklámozza magát. Vajon igazi közösség vagyunk-e a templomban? Mi köze az elöl ülő kisgyereknek  a templom bejáratánál álló idős asszonyhoz? Mennyire vagyunk közel és ismerjük egymást?

  A mormonoknál az a szokás, ha negyven fölé emelkedik a számuk, kettéosztódnak, hogy közösséget tudjanak alkotni, ismerve egymást és közel egymáshoz. Szent Antal ünnepe van, legyen a mi életünkben is ez a nap elmozdulás pozitív irányba, hogy gyógyír lehessünk mi is a közelünkben élők számára. Egyébként az evangélium arról szólt ma, hogy sok az aratnivaló, de kevés az arató. Jézus szétküldte tanítványait a falvakba. Este liliomszentelés lesz és körmenet a templomban. A mai nap búcsú napja is, ami annyit jelent, hogy aki áldozni megy és elmond egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet, az a tisztítás útján mozdíthatja el valamely már nem élő hozzátartozójának az útját. Ámen.

1999.június.20. Vasárnap.
Szentmise
   Aki vallomást tesz énrólam az emberek előtt, arról én is vallomást teszek Atyám előtt, de aki engem megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom Atyám előtt. Valljuk meg Jézust és éljünk tanítása szerint. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése