2010. november 13., szombat

54. Felül kell emelkednünk és fönt kell maradnunk

Üdv kedves Olvasó!
1999.augusztus.08.Vasárnap.
Szentmise
   Ezt a misét már Gál Jenő atya, az új plébános tartotta. Az evangélium arról szólt, amikor Jézus a vízen járva a kétségbeesett apostolokhoz indul segíteni a háborgó tengeren. A prédikáció két alapvető gondolata Jézus szeretete és az apostolok kétségeskedése. Soha nem szabad kétségbeesnünk, kétségeskednünk azt lehet. Jézus szeretete mindig felemel bennünket. A mai egyházban is tapasztalható ez a kétségeskedő állapot, minden ember életében megtalálható. Kétségeskedünk sokszor, küzdünk a hibáinkkal, hitünkkel és még sok mindennel. De soha ne essünk kétségbe! Felül kell emelkednünk és fönt kell maradnunk, ehhez Jézus szeretetére van szükségünk. Jézus is sokszor félrevonult magányosan és imádkozott az Atyához. Nekünk is meg kell állnunk olykor, elcsendesedni és imádkozni. Jézus mindig segít nekünk. Ámen.

1999.augusztus.22.Vasárnap.
Szentmise
   A hit a jövőben reménylett dolgok beteljesülésének szilárd alapja. Gondoljunk Ábrahám hitére. A mi reménységünk és hitünk alapja újjászületés Jézus Krisztusban. Újjá kell születnünk, hogy Jézus szeretete érintse meg szívünket és formálja át gondolkodásunkat, változtassa meg cselekedeteinket és irányítsa életünket. Ámen.

1999.augusztus.29.Vasárnap.
Szentmise
   Ma arról prédikált Gál Jenő atya, hogy fontos megvallani a hitünket. A hitünket a jócselekedetekből mutassuk meg, tegyünk vallást Jézus Krisztusról. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése