2010. november 22., hétfő

62. Figyeljünk oda szívünk hangjaira!

Üdv kedves Olvasó!
1999.november.19.Péntek.
Szentmise
  A mai evangélium arról szólt, hogy ellenségeinket is szeretnünk kell, ne ítéljünk, hogy ne ítéltessünk és amilyen mértékkel mérünk, olyan mértékkel mérnek majd nekünk is. Ámen.

1999.november.20.Szombat.
Szentmise
   Ezen a szentmisén, mely Krisztus Király ünnepének előestéje, az volt az evangélium, hogy az Úr majd különválasztja a juhokat a kosoktól, a jobbjára és a baljára állítja őket. Aki enni, inni adott a legkisebbek közül csak egynek is vagy betakarta a ruhátlanokat, meglátogatta a betegeket, foglyokat, az bemegy majd a mennyországba. Aki mindezt elmulasztotta, az a külső sötétségre jut. Mert amit a legkisebbek közül csak eggyel is tettetek, velem tettétek és amit nem tettetek meg, velem nem tettétek meg, mondja Jézus.
   A régi időkben, a nép királyt követelt Istentől, akinek közvetlenül is engedelmeskedni tudnak. Sámuel királlyá kente föl Sault. Amióta királyok vannak, sanyargatják, kizsákmányolják a népet, s a nép engedelmeskedik, szolgál. Krisztus Király, amikor eljött, elmondta, hogy az ő országa nem e világból való, Ő a szív királya. Mai felgyorsult világunkban, amikor a technika, számítógép uralkodik az emberek felett, nagyon kihűltek az emberi szívek. Figyeljünk oda szívünk hangjaira! Ámen.
   Szent Erzsébet ünnepe volt tegnap. Királynőként is szolgálta a szegényeket. Kenyereket osztogatott nekik. Ebből az alkalomból a szentmise után megszentelt kis kenyérkéket osztottak, amiért adományokat gyűjtöttek a városunk szegényei javára, amiből majd karácsonyi csomagokat állítanak össze. A mise alatti perselygyűjtemény Kalocsára megy, az ország szegényei javára. Ámen.
Viszlát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése